UDA 2.0.20 PXE boot hang with Emulex 10GB UNDI. PXE-2.0 BIOS

This forum discusses topics about the Ultimate Deployment Appliance

Moderators: the_dude, Posters

UDA 2.0.20 PXE boot hang with Emulex 10GB UNDI. PXE-2.0 BIOS

Postby jdozarchuk » Tue Jul 03, 2012 2:53 pm

Hi,

First of all let me say how happy I was to see the UDA supporting ESXi 5.0. We have installed .20, updated our kickstart file, and we are deploying ESXi 5.

We have discovered that the new HP BL465c blade servers that are shipping to us have a newer version of the PXE-2.0 BIOS... And when we attempt to boot these servers to the UDA, they are obtaining an IP adress from PXE, loading the pxelinux.cfg files, then hanging before it gets to the UDA menu (screen shot attached).

I am wondering where I can start looking from a UDA perspective, to resolve this...

Current non-booting PXE bios: Emulex 10GB UNDI. PXE-2.0 BIOS v4.0.493 (And the newest version, 4.1.402.8)
Previous PXE bios that works fine every time: Emulex 10GB UNDI. PXE-2.0 BIOS v2.102.517.7

I am not sure what Emulex has changed between 2.x and 4.x. Our current workaround is to downgrade the PXEBIOS version to the working one. Not ideal... :)

Greatly appreciate any help, we we've been using the UDA for 2+ years for our production enterprise ESX installations!

Image
jdozarchuk
 
Posts: 1
Joined: Mon Jun 11, 2012 2:20 pm

Re: UDA 2.0.20 PXE boot hang with Emulex 10GB UNDI. PXE-2.0

Postby ivebeenfelt » Wed Sep 26, 2012 9:02 pm

Ditto. We are having the exact same issue. Which leads me to -

Where did you get the PXE BIOS that you're downgrading to? Or, did you find another method?
ivebeenfelt
 
Posts: 1
Joined: Wed Sep 26, 2012 8:59 pm

Re: UDA 2.0.20 PXE boot hang with Emulex 10GB UNDI. PXE-2.0

Postby one2 » Mon Oct 22, 2012 7:45 am

I've had exact the same problem with the EMULEX card. But i have solved the problem.
It seems that PXELinux is a verry old version in UDA2.0. (it's version 3.80) I have updated the PXElinux to version 4.20 and now it works perfect again.

How to update:
Download the latest PXElinux:
Unzip this en search for the following 3 files:
pxelinux.0
vesamenu.c32
menu.c32

Locate the files on your UDA server en replace them. (don't forget to make a snapshot of backup first)

Reboot de UDA server and voila! it works perfect again.

Maybe someone can update the UDA2.0 with a new version of PXElinux?

Good luck!
one2
 
Posts: 1
Joined: Fri Oct 19, 2012 7:14 am

Re: UDA 2.0.20 PXE boot hang with Emulex 10GB UNDI. PXE-2.0

Postby faceman47 » Wed Nov 07, 2012 9:39 pm

Thanks for this information...We were having the same issue with our Qlogic CNA cards...Works great now!!!

I have included the link to get the latest tar files for the pxelinux files.

http://www.kernel.org/pub/linux/utils/boot/syslinux/


Thanks
faceman47
 
Posts: 1
Joined: Wed Nov 07, 2012 9:31 pm


Return to Ultimate Deployment Appliance

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron